Det er ingenting som inneholder så mye antioksidanter som chaga. Men hva betyr det egentlig, sånn i praksis?
 
 
Åpne nyhetsbrevet i din nettleser
email fb Anbefal tw Tweet
 




Antioksidanter
Vi leser på Urtekilden at chagasoppen er en av de kraftigste og mest konsentrerte antioksidantene som er kjent. Men hva skal vi egenlig med antioksidanter?
Først og fremst å beskytte mot "frie radikaler"
Men hva er så det?
Frie radikaler er ganske enkelt et molekyl som har mistet eller får ett ekstra elektron. Og det er slike frie radikaler som angriper cellene våre, som fører til forskjellige lidelser som hjerte- og karsykdommer, diabetes, parkinson og kreft. Samt en rekke andre sykdommer, og ikke minst økt aldring.
Frie radikaler får vi fra forurensing, stress, sigarettrøyk, tungmetaller eller de utvikles hvis man har infeksjon i kroppen. 

Antioksidanter beskytter altså cellene mot slike frie radikaler.
Innhold av antioksidanter regnes i ORAC pr gram. (Oxygen Radical Absorbent Capacity) Antioksidanter finnes i en del matretter. For eksempel så inneholder blåbær 24 ORAC/gram og granateple 105 ORAC/gram, noe som er ganske mye.

Chagaekstrakt inneholder 1104 ORAC/gram!!
Altså 46 ganger mer enn blåbær! Vi skal ikke glemme at ernæringsmyndighetene i Norge anbefaler faktisk blåbær som en kilde til antioksidanter.

Dette er enda en av chagaen fantastiske egenskaper!

Ha en fin dag!

MVH
Ronald Kvernmo


 
Bestill her
Eller ring 959 35355
(kl 08.00-15.30)
Tørket chaga:
-65 gr. chaga= 3-4 liter ferdig te. kr 121.-
-130 gr. chaga= 6-8 liter ferdig te. kr 239.-
-260 gr. chaga= minst 15 liter ferdig te! kr 419.-
 

Chaga Den Hellige

Chaga ble av sjamanene betraktet som en hellig drikk. Selv om de samiske sjamanene i gamle dager ikke hadde tilgang til forskningsresultater og diagrammer, så visste de nok nøyaktig hva de holdt på med! Uten å kunne alle de medisinske begrepene så brukte de chaga både til forebygging og behandling, og ikke minst styrke den generelle helsen. Og den virket! Ikke rart de betraktet chaga som hellig!
 

 

Del nyhetsbrevet på Facebook
Tweet